Πασχαλινές ευχές
Πασχαλινές ευχές και καλή Ανάσταση για το site σας από την PG-Software.
Δώστε νέα ζωή στο ηλεκτρονικό σας σπίτι
+30 211 800 81 85 | [email protected]
Πασχαλινές ευχές και καλή Ανάσταση για το site σας από την PG-Software.
Δώστε νέα ζωή στο ηλεκτρονικό σας σπίτι
Γνωρίζετε ότι οι πελάτες σας χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο,και έχετε αποφασίσει να προωθήσετε την επιχείρησή σας μέσα από αυτό.
Το διαδίκτυο μπορεί να μας βοηθήσει αρκετά στη προώθηση την επιχείρησή μας, αρκεί να χρησιμοποιήσουμε σωστά και αποτελεσματικά.
Μπορείτε να ξεκινήσετε με τα βασικά, ειδικά αν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό αλλά να κάνετε ένα σωστό και ολοκληρωμένο βήμα κάθε φορά. Και έπειτα να προχωράτε ανάλογα με τις δυνατότητες και τα έσοδα σας.
Παρακάτω είναι μια σειρά από βήματα που σας προτείνουμε να ακολουθήσετε, για να έχετε μια επιτυχημένη παρουσία στο Διαδίκτυο.
Το διαδίκτυο, λοιπόν, μας προσφέρει αρκετές επιλογές για τη διαφήμιση της δουλειάς μας , με μεγάλη αποδοτικότητα και μικρότερος κόστος από άλλα μέσα.
Οι πιο διαδεδομένες μορφές επί πληρωμής διαφήμισης είναι η διαφήμιση μέσω των μηχανών αναζήτησης (με κύρια τα AdWords της Google) και μέσω των SocialMedia.
Επίσης, εφόσον έχετε πετύχει τους στόχους σας , ολοκληρώνοντας τα προηγούμενα βήματα, μπορείτε, ανάλογα με τους πόρους σας να επενδύσετε περαιτέρω στην επί πληρωμή προβολή.
Η ψυχολογία των χρωμάτων, σχετίζεται με την πειθώ και είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές του marketing. Το χρώμα μπορεί να δώσει στίγμα στη μπράντα σας, να διαμορφώσει το μήνυμά σας και σίγουρα να επηρεάσει τις πωλήσεις των προϊόντων σας. Στο διαδίκτυο, αν διαλέξετε κάποιο φτωχό χρώμα, το τρομερό περιεχόμενό σας και το ακόμα τρομερότερο Call To Action σας, θα αγνοηθούν. Αντίθετα, ένα banner μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα αν το χρώμα που θα επιλέξετε επηρεάζει θετικά το κοινό στο οποίο απευθύνεστε και κάνει το μήνυμά σας να ξεχωρίζει.
Το χρώμα είναι ένα στοιχείο που θα προσελκύσει το κοινό σας, ώστε να δει αυτό που έχετε να του δείξετε, να αισθανθεί αυτό που θέλετε και να αισθανθεί και να κάνει αυτό που έχετε σκοπό να κάνει. Η κατάλληλη διαχείριση των χρωμάτων επηρεάζει και το usability, δηλαδή το κατά πόσο θα μπορέσει το κοινό να διαβάσει το μήνυμά σας ή όχι.
Ο τρόπος που ένα χρώμα επηρεάζει την ψυχολογία μας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι τα γονίδια, το περιβάλλον, το φύλο, η ηλικία, η μόρφωση και το κοινωνικό πλαίσιο. Έρευνες και πειραματισμοί όμως έχουν καταλήξει σε ορισμένες επιδράσεις που έχουν -κατά κανόνα- τα χρώματα επάνω μας.
Γνωρίζοντας τα χρώματα
Από το σχολείο γνωρίζουμε ότι τα βασικά χρώματα είναι το κόκκινο, το μπλε και το κίτρινο από τα οποία δημιουργούνται τα δευτερεύοντα χρώματα. Αυτό όμως δεν είναι πάντοτε σωστό καθώς υπάρχουν διαφορετικών ειδών χρωματικά μοντέλα, στο καθένα από τα οποία τα βασικά χρώματα είναι διαφορετικά.
Παρακάτω, παρουσιάζονται τα συνηθέστερα χρωματικά μοντέλα που θα συναντήσει κάποιος που ασχολείται με το marketing, τα βασικά τους χρώματα και ορισμένους συνδυασμούς τους.
Μοντέλο RYB (Red, Yellow, Blue)
Πρόκειται για το μοντέλο που χρησιμοποιείται στη ζωγραφική και τα βασικά χρώματα είναι το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε, τα οποία δημιουργούν τα δευτερεύοντα πορτοκαλί, μοβ και πράσινο, όταν συνδυαστούν.
Μοντέλο RGB (Red, Green, Blue)
Χρησιμοποιείται για χρώματα που μπορούν να εμφανιστούν σε μία οθόνη (συνήθως υπολογιστή). Τα βασικά χρώματα είναι το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε. Όταν αυτά συνδυαστούν δημιουργούνται τα δευτερεύοντα χρώματα κίτρινο, γαλάζιο και μοβ.
Μοντέλο CMYK (Cyan, Magenta, Yellow, Black)
Χρησιμοποιείται ευρέως στην εκτύπωση εντύπων. Τα βασικά χρώματα είναι το Γαλάζιο (Cyan) , το Ματζέντα (Magenta), το Κίτρινο (Yellow) και το Μαύρο (που αναφέρεται με τη λέξη Key, δηλαδή Κλειδί). Με τα τρία αυτά χρώματα δημιουργούνται τα δευτερογενή ως εξής:
Κόκκινο = Ματζέντα + Κίτρινο
Πράσινο = Κίτρινο + Γαλάζιο
Μπλε= Γαλάζιο + Ματζέντα
Τα συμπληρωματικά χρώματα
Εκτός από τα βασικά (πρωτογενή) και τα δευτερεύοντα (δευτερογενή) χρώματα, υπάρχουν και τα τριτογενή, που δημιουργούνται από την ανάμειξη των 2 πρώτων. Επιπλέον, δημιουργούνται χρώματα με βάση τις αποχρώσεις, τις εντάσεις, τον κορεσμό, την φωτεινότητα, τους τόνους, τις τίντες και τις σκιές.
Για τα χρώματα, τα χρωματικά μοντέλα και τη δημιουργία τους υπάρχουν πολλά επίσης για να αναπτυχθούν, τα οποία όμως δεν είναι της παρούσης.
Κάτι στο οποίο έχει σημασία να σταθούμε είναι τα συμπληρωματικά χρώματα.
Τα συμπληρωματικά χρώματα είναι αυτά που βρίσκονται αντικριστά το ένα με το άλλο στον χρωματικό κύκλο. Αυτά τα χρώματα δημιουργούν συνήθως αντιθέσεις, κάτι πολύ χρήσιμο για το marketing καθώς συχνά θα χρειαστεί να επιλέξετε για κάποιο εικαστικό καμπάνιας ένα χρώμα που ξεχωρίζει από το υπόλοιπο πλαίσιο (θα αναφερθούμε πιο αναλυτικά παρακάτω). Εδώ θα βρείτε ένα εργαλείο που θα σας βοηθήσει να βρίσκετε τα συμπληρωματικά χρώματα.
Η επίδραση των χρωμάτων στους καταναλωτές
Το χρώμα επιδρά στον τρόπο που σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε. Το χρώμα κατευθύνει το μάτι μας σχετικά με το πού να κοιτάξει, τι να κάνει και πώς να ερμηνεύσει κάτι. Τοποθετεί το περιεχόμενο σε ένα πλαίσιο και μας βοηθά να αποφασίσουμε τι είναι σημαντικό και τι όχι. Σε μια μελέτη με τίτλο Impact of Color in Marketing, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 90% των στιγμιαίων αποφάσεων των καταναλωτών σχετικά με προϊόντα βασίζονται στα χρώματα.
Όσον αφορά στο ρόλο που παίζει το χρώμα στο branding (στο εμπορικό σήμα), αποτελέσματα από μελέτες, δείχνουν ότι η σχέση μεταξύ των εμπορικών σημάτων και των χρωμάτων εξαρτάται από το κατά πόσο το κοινό αντιλαμβάνεται το εκάστοτε χρώμα ως σχετικό με την περίσταση. Η έρευνα Exciting Red and Competent Blue επιβεβαιώνει ότι η πρόθεση αγοράς σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τα χρώματα των εμπορικών σημάτων. Οι καταναλωτές προτιμούν τα αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα, γεγονός που καθιστά το χρώμα εξαιρετικά σημαντικό κατά τη δημιουργία της ταυτότητας μιας εταιρείας.
Σε γενικές γραμμές το κίτρινο, το πορτοκαλί, το φούξια και το κόκκινο θεωρούνται ζεστά, φωτεινά και ενεργά χρώματα, που προσελκύουν το ενδιαφέρον και ξεχωρίζουν. Χρησιμοποιούνται συχνά στα banner και τα Call to action.
Το λιλά, το γαλάζιο και το ασημένιο θεωρούνται κρύα, φωτεινά χρώματα που προσδίδουν φρεσκάδα, νεωτερισμό και επαγγελματισμό. Χρησιμοποιούνται συχνά από επιχειρήσεις που σχετίζονται με την υγεία και τα καλλυντικά.
Το βιολετί, το μπλε, το τιρκουάζ και το πράσινο είναι κρύα, σκοτεινά χρώματα. Δίνουν το αίσθημα της σταθερότητας και της ποιότητας. Παρόλο που δεν τραβούν το μάτι, δίνουν έμφαση στο περιεχόμενο και χρησιμοποιούνται συχνά για προϊόντα κυβερνητικά, επιστημονικά, της αυτοκινητοβιομηχανίας και των υπολογιστών.
Το χρυσό, το μοβ και το καφέ θεωρούνται ζεστά, σκοτεινά χρώματα και εκφράζουν την παράδοση, το κλασικό, την χαλάρωση και την πολυτέλεια. Όταν αναμιγνύονται με ψυχρά χρώματα δίνουν την εντύπωση του νέου και καινοτόμου και χρησιμοποιούνται από εταιρείες που σχετίζονται με τα οικονομικά, την συμβουλευτική, την αρχιτεκτονική και τη βιοτεχνία.
Τέλος, το λευκό, το γκρι και το μαύρο θεωρούνται ουδέτερα χρώματα. Βοηθούν στο να δημιουργούνται αντιθέσεις και λειτουργούν συνήθως συμπληρωματικά με άλλα χρώματα.
Ακολουθούν, ορισμένες αντιλήψεις ως προς τα συναισθήματα που προκαλούν τα χρώματα στους καταναλωτές, οι οποίες βασίζονται κυρίως σε αμερικάνικες και βρετανικές έρευνες.
Κόκκινο = Επείγον
Θετικά συναισθήματα: Δυναμικότητα, αγάπη, πάθος, ενέργεια, δύναμη, ζέστη, επιθυμία
Αρνητικά συναισθήματα: Θυμός, κίνδυνος, προειδοποίηση
Το κόκκινο είναι το χρώμα της δύναμης και του πάθους. Τραβάει την προσοχή των ανθρώπων και την κρατάει, για αυτό και αποτελεί το πιο δημοφιλές χρώμα στο marketing. Δημιουργεί το αίσθημα του επείγοντος, πράγμα θετικό για τις πωλήσεις. Ανοίγει την όρεξη (για αυτό και χρησιμοποιείται συχνά από αλυσίδες fast food), τονώνει τον οργανισμό, αυξάνει την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς και σχετίζεται με την κινητικότητα, τον ενθουσιασμό και το πάθος.
Μπλε = Εμπιστοσύνη
Θετικά συναισθήματα: Ηρεμία, ασφάλεια, ακεραιότητα, ειρήνη, αφοσίωση, εμπιστοσύνη, εξυπνάδα
Αρνητικά συναισθήματα: Κρύο, φόβος, ανδρισμός
Το μπλε, το αγαπημένο των ανδρών, προκαλεί συνήθως την αίσθηση της ασφάλειας, ότι έχεις να κάνεις με μία εταιρεία άξια εμπιστοσύνης. Επιλέγεται συχνά από τράπεζες, κοινωνικά δίκτυα και επιχειρήσεις. Συνδέεται με την γαλήνη, το νερό, την αξιοπιστία και διεγείρει την παραγωγικότητα.
Κίτρινο = Αισιοδοξία
Θετικά συναισθήματα: Φωτεινότητα, ενέργεια, ζεστασιά, ευτυχία, χαρά, ζωηράδα, πείνα
Αρνητικά συναισθήματα: Ανευθυνότητα, αστάθεια, άγχος, θυμός, προειδοποίηση
Το κίτρινο είναι ένα ισχυρό χρώμα αλλά και επικίνδυνο. Αποτελεί το πιο χαρούμενο χρώμα και προκαλεί συνήθως ενθουσιασμό αλλά αν χρησιμοποιηθεί υπερβολικά μπορεί να προκαλέσει άγχος. Χρησιμοποιείται συχνά για να τραβήξει την προσοχή ατόμων που δεν έχουν πρόθεση αγοράς.
Πράσινο = Φύση
Θετικά συναισθήματα: Γαλήνη, φρεσκάδα, φύση, περιβάλλον, νέο, χρήματα, πλούτος, γονιμότητα, υγεία
Αρνητικά συναισθήματα: Ζήλια, ενοχή
Το πράσινο είναι ένα ευέλικτο χρώμα. Είναι ζεστό και φιλόξενο και προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα. Σημαίνει επίσης υγεία, ηρεμία, χρήματα – πλούτο (κυρίως στις ΗΠΑ λόγω του πράσινου χρώματος στα χαρτονομίσματα), καλή θέληση και σχετίζεται με το περιβάλλον και τη φύση. Χρησιμοποιείται στα καταστήματα για να χαλαρώνει τους πελάτες και για την προώθηση περιβαλλοντικών ζητημάτων. Το πράσινο διεγείρει την αρμονία στον εγκέφαλο και ενθαρρύνει την ισορροπία που οδηγεί σε αποφασιστικότητα.
Μοβ = Φινέτσα
Θετικά συναισθήματα: Πολυτέλεια, ευγένεια, αρχοντιά, καλαισθησία, χαλάρωση, κομψότητα, πνευματικότητα, φιλοδοξία, πλούτος, σοφία, σεβασός
Αρνητικά συναισθήματα: Ιδιοτροπία, μυστήριο
Το μοβ είναι το ιδανικό χρώμα για να προσδώσετε μια πρεστίζ και κομψότητα στην εταιρεία, τα προϊόντα ή το μήνυμά σας. Σχετίζεται με την επίλυση προβλημάτων, το “καλμάρισμα” των νεύρων καθώς επίσης και με τη δημιουργικότητα. Επιλέγεται συχνά από εταιρείες που σχετίζονται με την ομορφιά, τα καλλυντικά και την αντιγήρανση.
Πορτοκαλί = Ενέργεια
Θετικά συναισθήματα: Αυτοπεποίθηση, φιλικότητα, επιτυχία, ενέργεια, κουράγιο, επιθετικότητα
Αρνητικά συναισθήματα: Άγνοια, νωθρότητα, προσοχή
Το πορτοκαλί χρώμα δίνει ενέργεια. Τραβάει την προσοχή, είναι ευχάριστο και διασκεδαστικό και κάνει τους καταναλωτές να αισθάνονται ότι έχουν να κάνουν με μία πρωτοποριακή εταιρεία. Όπως και το κίτρινο, αποτελεί ένα χρώμα αισιόδοξο που μπορεί όμως να λειτουργήσει και ως προειδοποίηση. Επιλέγεται συχνά για κουμπιά που σε καλούν να κάνεις κάτι (Call to action).
Ροζ = Θηλυκότητα
Θετικά συναισθήματα: Γλυκύτητα, παιχνίδισμα, συμπόνια, θηλυκότητα, ρομαντισμός, ευγένεια, έρωτας, τρυφερότητα, αισιοδοξία
Αρνητικά συναισθήματα: Αδυναμία, θηλυκότητα, ανωριμότητα
Αν θέλετε να προσεγγίσετε νεαρές γυναίκες, το ροζ είναι το χρώμα σας. Ρομαντικό και απολύτως κοριτσίστικο, χρησιμοποιείται συχνά για προϊόντα και εταιρείες που απευθύνονται σε γυναίκες ή μικρά κορίτσια. Το ροζ ηρεμεί τα νεύρα και δημιουργεί ευγενή συναισθήματα, ρομαντισμό και αγάπη.
Γκρι = Ισορροπία
Θετικά συναισθήματα: Ουδετερότητα, πρακτικότητα, χάρη, αίγλη, τεχνολογία, επιστήμη, ευημερία, υπευθυνότητα, μοντέρνο, υπομονή.
Αρνητικά συναισθήματα: Αναποφασιστικότητα, απρόσωπο, κρύο, πεσιμισμός
Το γκρι ή το ασημένιο, συμβολίζει την πρακτικότητα, το γήρας, τη σταθερότητα και την αλληλεγγύη. Όταν χρησιμοποιηθεί σε υπερβολικό βαθμό μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα κατάθλιψης και πεσιμισμού. Ορισμένες αποχρώσεις σχετίζονται με το γήρας, το θάνατο, τους φόρους και τον αποπροσανατολισμό. Το ασημένιο δίνει την αίσθηση της βοήθειας και του δυνατού χαρακτήρα.
Λευκό = Αγνότητα
Θετικά συναισθήματα: Καλοσύνη, αθωότητα, αγνότητα, φρεσκάδα, ευκολία, καθαριότητα
Αρνητικά συναισθήματα: Απομόνωση, αρχαιότητα, κενότητα
Συμβολίζει την αγνότητα, την καθαριότητα και την ασφάλεια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προβάλλει την ουδετερότητα ή την απουσία χρώματος και να διεγείρει την δημιουργικότητα.
Σε έρευνα ζητήθηκε από ορισμένα άτομα να επιλέξουν ένα χρώμα για συγκεκριμένες λέξεις. Παρακάτω τα βασικά αποτελέσματα.
Εμπιστοσύνη : Οι περισσότεροι επέλεξαν το μπλε χρώμα (34%), λιγότεροι το λευκό (21%) και το πράσινο (11%)
Ασφάλεια : Το μπλε ήρθε και πάλι πρώτο (28%), ακολουθούμενο από το μαύρο (16%) και το πράσινο (12%)
Ταχύτητα: Το κόκκινο ήταν συντριπτικά το φαβορί (76%)
Φτήνια – χαμηλό κόστος : Το πορτοκαλί ήρθε πρώτο (26%), ακολουθούμενο από το κίτρινο (22%) και το καφέ (13%)
Υψηλή ποιότητα : Το μαύρο ήταν ο ξεκάθαρος νικητής (43%) και ακολούθησε το μπλε (20%)
Υψηλή τεχνολογία : Την πρώτη επιλογή αποτέλεσε το μαύρο (26%) και ακολούθησαν το μπλε και το γκρι (και τα δύο 23%)
Αξιοπιστία : Το μπλε ήταν η κορυφαία επιλογή (43%), ακολουθούμενη από το μαύρο (24%)
Θάρρος : Οι περισσότεροι προτίμησαν το μωβ (29%), στη συνέχεια το κόκκινο (28%) και τέλος το μπλε (22%)
Φόβος: Το κόκκινο ήρθε και πάλι πρώτο (41%), ακολουθούμενο από το μαύρο (38%)
Διασκέδαση: Το πορτοκαλί ήταν η κορυφαία επιλογή (28%) και έπειτα ήρθε το κίτρινο (26%) και το μοβ (17%)
Τα χρώματα των φύλων
Τα δύο φύλα αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα χρώματα και έχουν διαφορετικές προτιμήσεις. Οι γυναίκες κατά κανόνα βλέπουν περισσότερα χρώματα από τους άνδρες και αντιλαμβάνονται και τις αποχρώσεις τους. Για παράδειγμα τα χρώματα φούξια, baby pink, μπομπονερί, κουφετί, σομόν… όλα αυτά είναι απλώς ροζ στο μυαλό των ανδρών.
Δείτε παρακάτω μερικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε χρώματα ανάλογα με το κοινό σας.
Η εφαρμογή των χρωμάτων στο Marketing
Το πώς αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι τα χρώματα έχει άμεση επίδραση στις μετατροπές-πωλήσεις σας. Θα κάνουν click στο Call to action σας; Θα διαβάσουν το banner σας; Θα προσέξουν το κουτί για εγγραφή στο newsletter;
Το χρώμα είναι πολύ σημαντικό όσον αφορά στη στρατηγική σας. Οι χρήστες του διαδικτύου θα πάρουν μία απόφαση σχετικά με το περιεχόμενό σας μέσα σε 90 δευτερόλεπτα ή λιγότερο και το 90% της απόφασης αυτής θα επηρεάσουν τα χρώματα που βλέπουν. Ωστόσο δεν υπάρχει ένα μαγικό χρώμα που δουλεύει κάθε φορά. Η επιλογή σας είναι θέμα ενεργητικών ή παθητικών χρωμάτων ενώ πολύ σημαντικός παράγοντας είναι οι αντιθέσεις. Αν για παράδειγμα θέλετε να “τρέξετε” μια διαφήμιση στο Facebook, παρόλο που το μπλε είναι γενικώς αγαπημένο χρώμα, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έχει εξίσου καλά αποτελέσματα με κάποιο άλλο χρώμα, όπως για παράδειγμα το πορτοκαλί, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τα χρώματα που επικρατούν ήδη στο Facebook και θα κάνει τη διαφήμισή σας να ξεχωρίζει.
Παρακάτω φαίνεται ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα.
Η ιστοσελίδα δοκίμασε ένα πράσινο Call to action και ένα κόκκινο. Το κόκκινο αύξησε τα clicks κατά 21%. Αυτό σημαίνει ότι το κόκκινο χρώμα είναι πιο αποτελεσματικό γενικώς; Αν κοιτάξετε την εικόνα πιο προσεκτικά θα παρατηρήσετε ότι στην περίπτωση του πράσινου, το button έχει την ίδια απόχρωση με το λογότυπο της εταιρείας. Επομένως το πράσινο έρχεται και δένει με το πλαίσιο ενώ το κόκκινο δημιουργεί μία ξεκάθαρη οπτική αντίθεση καθώς είναι συμπληρωματικό χρώμα του πράσινου. Η χρήση συμπληρωματικών χρωμάτων αποτελεί τον πιο εύκολο τρόπο για να κάνετε κάτι να ξεχωρίσει. Ωστόσο τα δύο χρώματα που θα επιλέξετε θα πρέπει να ταιριάζουν οπτικά. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε, για παράδειγμα, 50% μπλε και 50% πορτοκαλί γιατί εκτός του ότι κανένα χρώμα δεν θα ξεχωρίσει, θα κάνετε και τα μάτια των επισκεπτών σας να πονέσουν.
Λάβετε υπόψιν όλα τα παραπάνω όταν θα επιλέγετε χρώματα για τις διαδικτυακές σας διαφημίσεις και έχετε πάντα έναν κανόνα στο μυαλό σας: Το καλύτερο χρώμα για τις πωλήσεις σας δεν είναι ούτε το πράσινο ούτε το κόκκινο αλλά αυτό που έχετε τεστάρει οι ίδιοι.
Το έχουμε πει πολλές φορές και θα συνεχίζουμε να το λέμε:
Content is the King!
Με άλλα λόγια, πρέπει να υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο σε ένα site αλλά το πιο κρίσιμο ρόλο στο SEO το διαδραματίζει το περιεχόμενο, οι λέξεις ή αλλιώς το κείμενο.
Το κείμενο αποτελεί το Α και το Ω της βελτιστοποίησης για SEO. Χρειαζόμαστε πολλά και ποιοτικά άρθρα. Ο ιστότοπός σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 100 σελίδες περιεχομένου η κάθε μία από τις οποίες να έχει 200 ως 500 λέξεις! Επειδή είναι δύσκολο με το ξεκίνημα ενός ιστότοπου να έχετε τόσα πολλά άρθρα βάλτε τουλάχιστον ως στόχο να προσθέτετε σε τακτά χρονικά διαστήματα ένα νέο, ποιοτικό άρθρο στον ιστότοπό σας. Αν μία προσωπική ιστοσελίδα ή ιστοσελίδα του βιογραφικού σας δεν ενδείκνυται για προσθήκη πολλών άρθρων φροντίστε τα λίγα έστω άρθρα που θα έχει να είναι όσο γίνεται πιο πλούσια σε κείμενο.
Πώς βοηθάει το κείμενο της σελίδας μας στο Seo;
Το κείμενο που θα περιέχει η σελίδα μας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο σε όλες τις σελίδες και όχι μόνο στην κεντρική, καλογραμμένο, χωρίς ορθογραφικά λάθη και να περιέχει τις λέξεις και φράσεις κλειδιά που επιθυμούμε να δώσουμε έμφαση στις μηχανές αναζήτησης. Η συχνότητα / ποσοστό που πολλοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να υπάρχει στις λέξεις-φράσεις ‘κλειδιά’ είναι περίπου 4-7% επί του συνολικού κειμένου. Διαφορετικά αν είναι παραπάνω μπορεί να θεωρηθεί από τις μηχανές αναζήτησης ως Black hat SEO και να τιμωρηθεί το site, ρίχνοντάς το στην κατάταξη του ευρετηρίου.
Ωστόσο επειδή οι αλγόριθμοι συχνά διαφοροποιούνται μπορείτε να δείτε πώς έχουν σχεδιαστεί παρόμοιες ιστοσελίδες που είναι σε υψηλές θέσεις και να πράξατε ανάλογα. H Google χρησιμοποιεί πάνω από 200 αλγόριθμους.
Επιπρόσθετα, είναι σημαντικό για τις λέξεις κλειδιά που επιλέγονται να εμφανίζονται στα header tags της σελίδας, σε html κώδικα δηλαδή να είναι σε h1 ως h6. Εναλλακτικά και προκειμένου να μην επηρεάζεται η αναγνωσιμότητα των σελίδων αρκεί να βρίσκονται μέσα στο κείμενο και μέσα σε bold tags, σε strong tags ή σε emfasis tags.
Δημιουργήστε περιεχόμενο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών, όχι των μηχανών αναζήτησης – Για καλύτερα αποτελέσματα, σχεδιάστε τον ιστότοπό σας σύμφωνα με τις ανάγκες των επισκεπτών σας, εξασφαλίζοντας την εύκολη πρόσβαση σε αυτόν από τις μηχανές αναζήτησης.
Το Google Developers Group της Θεσσαλονίκης ταξίδεψε στη Στοκχόλμη για να παρουσιάσει για πρώτη φορά επίσημα μια ειδική έκδοση του GVR Project : Ταξίδια & Τουρισμός.
Το GVR Project αποτελεί ένα Ελληνικό Project Εικονικής Πραγματικότητα, το οποίο πραγματοποιείται από την ειδική ομάδα #cardboard του GDG Thessaloniki με στόχο να εισάγει την Εικονική Πραγματικότητα και τις αστείρευτες δυνατότητες της στην Ελλάδα.
Βασίζεται στο project του Google Cardboard, μια απλή συσκευή/εργαλείο φτιαγμένο από χαρτόνι που δίνει στους χρήστες την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο της Εικονικής Πραγματικότητας.
Η ομάδα #cardboard του Google Developers Thessaloniki συνεργάζεται με την North Events και κατά τη διάρκεια της έκθεσης Grekland Panorama στη Στοκχόλμη, στις 13-15 Φεβρουαρίου 2015, σε ένα απίθανα διαμορφωμένο booth, εξέπληξε τους επισκέπτες της έκθεσης παρουσιάζοντας επίσημα για πρώτη φορά την προσαρμογή του περιβάλλοντος προσομοίωσης του υπολογιστή (Εικονική Πραγματικότητα) για την τόνωση και την προώθηση του τουρισμού και των προορισμός της Ελλάδας.
Μέσω της έκδοση Τουρισμός & Ταξίδια, δίνεται η ευκαιρία να προσομοιωθεί η φυσική παρουσία του χρήστη σε διάφορους Ελληνικούς προορισμούς, αναδημιουργώντας τις αισθητικές εμπειρίες που περιλαμβάνουν: όραση και ακοή 360 ͒ .
Το GVR Project είναι ανοιχτό προς τον καθένα που θα ήθελε να ενταχθεί στην πλατφόρμα· η ομάδα #cardboard στέλνει μια ομάδα ειδικών για τα γυρίσματα του προορισμού και οι developers δημιουργούν την εφαρμογή. Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν τις εφαρμογές και να απολαύσουν το “εικονικό” τους ταξίδι στους πιθανούς προορισμούς που θέλουν να επισκεφτούν για τις διακοπές τους.
Αποτελείται από μια ρυθμιζόμενη “συσκευή”, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του πελάτη, εμπνευσμένη από το Google cardboard, και χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία για την ευθυγράμμιση των εικόνων, φωτογραφιών και ήχων για την απόλυτη εμπειρία.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης Grekland Panorama στη Στοκχόλμη η ομάδα #cardboard του Google Developers Group Thessaloniki παρουσιάσε μια ειδική εφαρμογή για εικονική πραγματικότητα με μονοπάτια, παραλίες και αξιοθέατα γυρισμένα στη Βόρεια Εύβοια, χάρη στο “enjoyEvia.com”, την τοπική ένωση τουριστικών καταλυμάτων Βόρειας Εύβοιας, που ήταν ένας από τους αρχικούς οργανισμούς που πίστεψαν στη χρήση αυτής της τεχνολογίας και στήριξαν το project με κάθε μέσο. Ο χρήστης θα “ταξιδέψει” στα μονοπάτια και θα απολαύσει αξιοθέατα από Λίμνη, Ροβιές, Ήλια (περιοχές της Βόρειας Εύβοιας) σαν να είναι εκεί, θα ακούσει ήχους 3 διαστάσεων και θα νιώθει σαν να ζει αυτές τις εμπειρίες ζωντανά.
Παράλληλα με την κεντρική παρουσίαση του GVR Project, η κοινότητα των Google Developers Thessaloniki θα ξεκινήσει μια παγκόσμια καμπάνια για την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού : τη σειρά διαγωνισμών HACK4TOURISM.
Το HACK4TOURISM είναι ένα συναρπαστικό project: μια σειρά από 24ωρους μαραθώνιους κώδικα που θα διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο από το Google Developers Group της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την North Events και τους ντόπιους Google Developers, με σκοπό να προωθηθεί ο Τουρισμός & τα Ταξίδια στην Ελλάδα. Η κεντρική ιδέα για τους μαραθώνιους κώδικα HACK4TOURISM είναι να δημιουργηθούν, να κατασκευαστούν και να αναπτυχθούν καινοτόμες εφαρμογές από πιθανούς επισκέπτες, τουρίστες, ταξιδιώτες που γνωρίζουν καλύτερα το τι χρειάζονται όταν επισκέπτονται μια ξένη χώρα.
Πώς να αυξήσεις την κερδοφορία σου ξεκινώντας από σήμερα, βελτιώνοντας την απόδοση της σελίδας προσγείωσης (landing page)!
Έχεις δημιουργήσει μια ιδανική καμπάνια, έχεις καταφέρει πολύ ανταγωνιστικό cpc,οι διαφημίσεις είναι στοχευμένες στις αναζητήσεις των χρηστών και παρατηρείς ότι η σελίδα προσγείωσης (landing page) λειτουργεί ως τρύπιος κουβάς;
Τότε αυτό το άρθρο θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμο.
Ας δούμε πρώτα κάποια δεδομένα.
Γεγονός:Τα υψηλά ποσοστά μετατροπής (conversion rate) δεν θα έρθουν μόνο από τη
νέα διαφήμιση που δημιούργησες,αλλά και από τη σελίδα προσγείωσης που έχεις τεστάρει και έχεις μετρήσει ότι ‘’μετατρέπει’’ περισσότερους επισκέπτες σύμφωνα με το στόχο που έχεις θέσει.
Πρακτική δυσκολία: Το spli test στη σελίδα προσγείωσης είναι δύσκολο,απαιτεί επένδυση και χρόνο.
Ο στόχος αυτού του άρθρου είναι να δώσει ιδέες του μπορείς να τεστάρεις σελίδες στο
site σου για να αυξήσεις το ποσοστό μετατροπής και να μειώσεις το κόστος απόκτησης
πελάτη/ενδιαφερόμενου (cost per acquisition).
Μόνο 2 στους 10 συνεχίζουν να διαβάζουν μετά τον τίτλο!
Παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα ήταν καλό να λάβεις υπόψη
σου αν θέλεις οι επισκέπτες να συνεχίζουν την ανάγνωση και μετά τον τίτλο.
Οι παραπάνω είναι απλά συμβουλές για να αρχίσεις. Η δουλειά είναι στο να ξεδιπλώσεις τη δημιουργικότητα σου ,να τεστάρεις διάφορες παραλλαγές και να καταλήξεις στον τίτλο που αποδίδει καλύτερα.
Οι θετικές μαρτυρίες διασφαλίζουν τους επισκέπτες σου για την ποιότητα των υπηρεσιών σου. Προκειμένου να είναι πιστευτά θα πρέπει να μην είναι γενικολογίες και αδύναμα σχόλια π.χ
1.’’φοβερή δουλειά’’ Αντώνης
Ποιος είναι ο Αντώνης;
Θα πρέπει η μαρτυρία να εξηγεί πως βοήθησες τον πελάτη σου. Όσο πιο πολλές λεπτομέρειες υπάρχουν,τόσο πιο ρεαλιστική είναι και πιστευτή.
Θα πρέπει να περιέχουν,ονοματεπώνυμο και το όνομα της επιχείρησης/ιδιότητας,καθώς και στοιχεία απόδοσης της υπηρεσίας ή του προϊόντος.
Ο εύκολος τρόπος είναι να γράψεις μόνος σου τις αξιολογήσεις ή να πληρώσεις εταιρεία να το κάνει για σένα……ενδεχομένως να φέρει βραχυπρόθεσμα οφέλη,σίγουρα όχι μακροπρόθεσμα.
Η φόρμα επικοινωνίας μέσω της οποίας ζητάς από τον επισκέπτη στο site σου να αφήσει τα στοιχεία του ή να προβεί στην ενέργεια που έχεις θέση ως στόχο (download,trial κτλ) είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος να αυξήσεις το ποσοστό μετατροπής της σελίδας προσγείωσης.
Σύμφωνα με έρευνες όσο περισσότερα στοιχεία ζητάς,τόσο χαμηλότερο ποσοστό μετατροπής θα έχεις.
Υπάρχει λόγος να ζητάς και επώνυμο και όνομα. Γιατί όχι μόνο όνομα
Υπάρχει λόγος να ζητάς και σταθερό και κινητό?
4.Σελίδα προσγείωσης χωρίς δυνατότητα περιήγησης στον επισκέπτη
Ένα κοινό στοιχείο των αποδοτικών σελίδων προσγείωσης είναι ότι δεν δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να περιηγηθεί, δηλαδή να κάνει κάτι άλλο πέρα της επιθυμητής ενέργειας που έχει τεθεί ως στόχος.
Μπορεί να υπάρχουν κάποια κρυμμένα links στο footer αλλά σε καμία περίπτωση links στο header και κάτι άλλο που μπορεί να αποσπάσει τον επισκέπτη από αυτό που έχει τεθεί ως στόχος να κάνει.
Αυτή η μέθοδος βασίζεται στο Zeigarnik effect. Το Zeigarnik effect συμβαίνει όταν το μυαλό αισθάνεται αποσυντονισμένο από ανολοκλήρωτα έργα (tasks).
Οπότε ζήτα μόνο ένα πράγμα να κάνει ο επισκέπτης στο site σου,διότι είναι ευκολότερο γι’αυτόν να εστιάσει και να ολοκληρώσει την ενέργεια που επιθυμείς.
5.Τέσταρε το χρώμα, το σχήμα και το μέγεθος του button
Υπάρχει μια ολόκληρη επιστήμη πίσω από τα buttons που χρησιμοποιούν μεγάλα sites όπως το amazon,apple κ.α.
Το button στο site είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που θέλεις να γίνει click. Γι’ αυτό το λόγο είναι ζωτικής σημασίας να είσαι σίγουρος ότι αποδίδει όσο το δυνατό καλύτερα.
Δες παρακάτω τι πρέπει να λάβεις υπόψη:
Χρώμα: Το χρώμα του button πρέπει να κάνει αντίθεση από το υπόλοιπο site,ώστε να ξεχωρίζει. Αν έχει το ίδιο χρώμα με τα άλλα στοιχεία του site,τότε θα χαθεί και δεν θα τραβήξει την προσοχή.
Το πορτοκαλί είναι το αντίθετο του μπλε,το κόκκινο το αντίθετο του πράσινου. Χρησιμοποίησε την παρακάτω παλέτα χρωμάτων για να επιλέξεις τα αντίθετα χρώματα για το test button.
Είναι κοινά αποδεκτό ότι το πορτοκαλί είναι ένα από τα πιο δυνατά χρώματα που τραβάνε το κλικ,διότι δημιουργεί το αίσθημα του να αγοράσω ή πουλήσω και είναι ενεργητικό. Το κόκκινο δημιουργεί την αίσθηση του επείγοντος και μπορεί να είναι πολύ αποδοτικό. Προσπάθησε να μην κάνεις εικασίες,μόνο μέσω spit tests μπορείς να είσαι σίγουρος πιο button αποδίδει καλύτερα.
Σχήμα: Αρκετές φορές τα buttons με γωνίες δεν μετατρέπουν το ίδιο με αυτά που έχουν στρογγυλοποιημένες άκρες,διότι:
Λάβε υπόψη ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα συνδυασμό σχημάτων όπως αυτό του amazon
To ξαναλέμε ο μόνος ασφαλής τρόπος να είσαι σίγουρος για το τι δουλεύει στο site σου είναι να το τεστάρεις.
Μέγεθος: Το μέγεθος του button επίσης είναι κάτι που πρέπει να τεστάρεις. Συνήθως τα μεγαλύτερα buttons δίνουν υψηλότερα ποσοστά.
Μερικές φορές το call to action,το κείμενο που έχεις μέσα στο button είναι πιο σημαντικό από το ίδιο το button.
Η καλύτερη πρακτική είναι να εστιάσεις στο ποια είναι η αξία και η σχετικότητα με τον επισκέπτη. Η ασαφής φράσεις όπως ‘’Εγγραφή’’ δεν λένε πολλά στο τι πρόκειται να κερδίσει ο επισκέπτης κάνοντας κλικ.
Δοκίμασε γραμματοσειρά,κεφαλαία/πεζοκεφαλαία ,εστίασε στο τι έχει να κερδίσει ο επισκέπτης.
Υπάρχουν 2 τρόποι τονίσματος: Ο σαφής/ξεκάθαρος και ο σιωπηρός
Παρακάτω παράδειγμα από τη Hubspot ξεκάθαρου τονίσματος
Με το σιωπηρό τρόπο καταφέρνεις να οδηγήσεις την προσοχή εκεί που θέλεις με έμμεσο τρόπο.
Παρακάτω ένα παράδειγμα από ένα split test τα αποτελέσματα του οποίου φαίνονται μέσω heatmap,το οποίο μας δείχνει σε ποιο σημείο το site έγιναν τα περισσότερα clicks.
Τα επεξηγηματικά videos εξηγούν τι κάνει η επιχείρηση σου και αν γίνει σωστά τότε αυτά τα low budget (και περισσότερες φορές 2d animated videos) μπορεί να αυξήσουν τα ποσοστά μετατροπής κατά 30%.
Ο λόγος που είναι τόσο αποτελεσματικά οφείλεται στη μικρή διάρκεια προσοχής των χρηστών.
Ο μέσος όρος προσοχής στο internet είναι 8’’. Αυτό οφείλεται στη μεγάλη ταχύτητα που μπορούμε να λάβουμε την πληροφορία στο internet.
H πλειονότητα δεν θέλει να διαβάζει βιβλία με πολλές σελίδες, ούτε καν εφημερίδες.
Τα επεξηγηματικά videos είναι ευκολότερο να παρακολουθηθούν και να κατανοηθούν, διότι είναι οπτική επικοινωνία και μπορούν να προκαλέσουν περισσότερα συναισθήματα από το διάβασμα.
Μερικές συμβουλές:
1.Τα επεξηγηματικά videos μπορεί να είναι ακριβά και να απαιτούν χρόνο προκειμένου να τεσταριστούν. Άρα θέλει προσοχή στη στρατηγική που θα ακολουθηθεί εξ αρχής.
Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα image slider (παρουσίαση με slides),κάποιες φορές αποδίδουν καλύτερα.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι νοιάζονται για το επίπεδο αξιοπιστίας που έχει το site σου προκειμένου να αγοράσουν από το site σου.
Μερικά σύμβολα που θα χρειαστείς
Sitelock.com, mcafee.com
Μερικές συμβουλές:
Έχεις κάποιο βραβείο,πιστοποίηση, βάλε το στο header και κάνε το clickable για να μπορεί ο χρήστης να μάθει περισσότερες πληροφορίες.
Μερικές εγγυήσεις που μπορείς να προσθέσεις:
Μερικές φορές αφαιρώντας παραγράφους μπορείς να βελτιώσεις την εμπειρία των επισκεπτών και να κάνεις το περιεχόμενο πιο εύκολο στην κατανόηση. Θυμήσου η διάρκεια προσοχής στο internet είναι μόνο 8’’.
Έχει τεθεί σε ισχύ η σύμφωνα με το Ν. 4070/2012 υποχρεωτική αναγραφή του ΜΗΤΕ σε όλες τις διαφημιστικές καταχωρήσεις των τουριστικών επιχειρήσεων οι οποίες προβάλλονται σε Ελλάδα ή εξωτερικό.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 165 του Ν. 4070/2012 αναφέρεται:
Σε όλες τις διαφημιστικές καταχωρήσεις των τουριστικών επιχειρήσεων κατά την έννοια του άρθρου 2 του ν. 2160/1993, οι οποίες προβάλλονται στην Ελλάδα ή το εξωτερικό σε ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς, τον ημερήσιο ή περιοδικό τύπο, ιστοσελίδες ή ιστολόγια του διαδικτύου, αναγράφεται υποχρεωτικά ο αριθμός μητρώου της επιχείρησης (ΜΗΤ.Ε.) με τρόπο ώστε να καθίσταται με σαφήνεια και ευκρίνεια αντιληπτός από τον αποδέκτη του διαφημιστικού μηνύματος. Στους παραβάτες της ανωτέρω διάταξης επιβάλλεται με απόφαση του Προϊσταμένου της οικείας Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) του Ε.Ο.Τ., πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ υπέρ του Ε.Ο.Τ.. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. ορίζονται οι ειδικότερες λεπτομέρειες για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Με όμοια απόφαση δύναται να αναπροσαρμόζεται το ύψος του ανωτέρω προστίμου.
Η PG-Software υποστηρίζει την προσπάθεια του αθλητικού συλλόγου Ώθηση στον εικοσιτετράωρο αγώνα αντοχής στη πιστά Le-mans της Γαλλίας
Εκτός από τον οδηγό SEO, για να βγείτε πρώτοι στην Google χρειάζεται να προσέξετε και ένα ακόμα πολύ σημαντικό θέμα, το Google-slap η αλλιώς “σφαλιάρα” της Google!
Όταν λέμε σφαλιάρα της Google εννοούμε ότι η Google απενεργοποιεί τις λέξεις-κλειδιά σας μέχρι να πληρώσετε μια ποινή με μεγαλύτερο κόστος ανά κλικ εάν χρησιμοποιείτε το Google Adwords, ή να κάνετε κάποιες αλλαγές για να βελτιώσετε την ποιότητα της σελίδας σας ή του blog σας.
Για παράδειγμα αντί να πληρώσετε μόλις 10 σεντς ανά κλικ, μπορεί να αναγκαστείτε να πληρώσετε μεταξύ 1 έως και 25 ευρώ ανά κλικ! Την ίδια στιγμή, η θέση της διαφήμισης σας μειώνεται σημαντικά και ως εκ τούτου η κίνηση προς τη σελίδα σας, ακόμα και αν πληρώσετε μεγαλύτερο κοστολόγιο!
Το ίδιο συμβαίνει και όταν δεν χρησιμοποιείτε το Adwords. Στη περίπτωση αυτή τα αποτελέσματα θα είναι πιο οδυνηρά. Η σελίδα σας θα εξαφανιστεί από τα αποτελέσματα της Google από 2 εβδομάδες μέχρι και 1 χρόνο!
Η ζημιά από το Google Slap δεν είναι μη αναστρέψιμη, αλλά χρειάζεται χρόνο για να επιμεληθείτε το περιεχόμενο του blogs σας και να επιτύχετε μεγαλύτερη βαθμολογία στη Google από άποψη ποιότητας.
Γνωρίζοντας τον τρόπο που η Google καθορίζει τι είναι ο ποιοτική βαθμολογία για την διαφήμισή και το περιεχόμενό της σελίδας σας μπορείτε να αποτρέψετε τα Google slaps.
Ο αλγόριθμος της Google βασίζεται στην ικανότητά του να επιστρέφει στους χρήστες το καλύτερο και πιο σχετικό περιεχόμενο για ό,τι ψάχνουν. Οπότε δεν επιτρέπει να βγουν μπροστά σε καμία περίπτωση οι ιστοσελίδες με ρηχό ή κακό περιεχόμενο. Πιο συγκεκριμένα, μικρά sites χωρίς περιεχόμενο ή ρηχό περιεχόμενο, πολύπλοκα URLs ή μασκαρεμένα (cloaking), ανακατεύθυνση ιστοσελίδων, κακόβουλες σελίδες spam, παραπλανητικό περιεχόμενο, παράθυρα pop up, link farms ή διπλό κλεμμένο περιεχόμενο αποκλείονται από το Google στις σελίδες οργανικών αποτελεσμάτων.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις άχρηστες διαφημίσεις στο Adwords. Για να εξασφαλίσει η Google ότι το σύστημα της δουλεύει μια χαρά έχει ένα περίπλοκο σύστημα αξιολόγησης της ποιότητας της διαφήμισης σας στο Adword αλλά και της σελίδας. Έτσι διασφαλίζεται η ποιότητα του site σας, οι συνδέσεις της ιστοσελίδα σας (backlinks) και οι διαφημίσεις.
Αυτό το σύστημα αξιολόγησης αποτελείτε από τους παρακάτω παράγοντες:
Για να επιβιώσετε μετά τη σφαλιάρα της Google θα πρέπει να επιμεληθείτε το περιεχόμενό σας, τόσο από την άποψη της ποιότητας αλλά και της εμπορικότητας.
Καλύτερο περιεχόμενο σημαίνει καλύτερες σελίδες και ποιοτικές και ειλικρινείς διαφημιστικές σελίδες προσγείωσης. Αυτό σημαίνει ότι οι μονοσέλιδες ιστοσελίδες θα έχουν πάντα χαμηλής ποιότητας αποτελέσματα. Ο πελάτης χρειάζεται περισσότερες σελίδες για να δει ότι το blog σας έχει κάποια αξία και βαρύτητα. Είναι καλύτερα να προσθέσετε ένα blog στην ήδη υπάρχουσα ιστοσελίδα σας ή να προσθέσετε κάποιο χρήσιμο και πολύτιμο περιεχόμενο.Τέτοιο περιεχόμενο είναι οι δωρεάν οδηγοί, τα άρθρα πυλώνες και το περιεχόμενο σταθμός.
Οι παλιές τεχνικές μάρκετινγκ με τα πολλά αναδυόμενα παράθυρα, τις κρυφές συνδέσεις και την ανακατεύθυνση σε κακοσχεδιασμένες σελίδες είναι καταδικασμένη πλέον από την Google.
Το νέο περιεχόμενό σας πρέπει να είναι σύμφωνο με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές της Google για την ποιότητα και πρέπει να είναι χρήσιμο στους ανθρώπους. Εάν το ιστολόγιό σας είναι ρηχό ή έχει άσχημα γραφικά ή δεν έχει εσωτερική αξία, τότε δεν θα πάρετε μια υψηλού βαθμού ποιότητας αξιολόγηση.
Επανασχεδιασμός Landing Page
Θα πρέπει να οικοδομήσετε μια νέα σελίδα προορισμού καλής ποιότητας με όμορφα γραφικά και κείμενο ή βίντεο και μια νέα αγγελία για το Adwords. Χρησιμοποιήστε το δικό σας κείμενο και αποφύγετε να έχετε τις ίδιες ακριβώς αγγελίες με άλλους. Χρησιμοποιήστε τις ίδιες σε βελτιωμένη έκδοση, τόσο στο blog σας όσο και στις σελίδες προορισμού σας
Καλύτερα στοχευμένες λέξεις-κλειδιά
Μια σελίδα προορισμού καλής ποιότητας πρέπει να έχει τις σημαντικές φράσεις-κλειδιά στις ετικέτες τίτλου και στις H1 ετικέτες. Αυτά δεν είναι μόνο τα πράγματα που θα δούνε πρώτα οι επισκέπτες σας, αλλά και τα πράγματα που φαίνονται πρώτα στα bots των μηχανών αναζήτησης.
Η Μετά Penguin Εποχή
Το Google Penguin ήταν μια ενημέρωση για τον αλγόριθμο της Google που κυκλοφόρησε στις 24 Απριλίου 2012, με σκοπό να τιμωρήσει sites για υπέρ-βελτιστοποίηση over-optimization ή αλλιώς γνωστό ως spamming.
Τώρα θα πρέπει να επικεντρωθείτε πλέον στην ποιότητα, το μοναδικό περιεχόμενο και το πώς να οικοδομήσετε ένα blog με συναρπαστικό κλασικό περιεχόμενο που θα διαρκέσει τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια. Ένα καλής ποιότητας blog που θα συνοδεύσει κάθε σελίδα προορισμού ή αγγελία, είναι η μόνη λύση για να επιβιώσουν και να ευημερήσουν στην Μετά Penguin εποχή.
Συμβουλευτείτε τον Οδηγό SEO Google
Αν θέλετε να κατακτήσετε την κορυφή της Google και των άλλων μεγάλων μηχανών αναζήτησης, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τα βήματα που χρησιμοποίησαν εκείνοι που έχουν ήδη επιτύχει κορυφαίες θέσεις για την ιστοσελίδα τους.
Ο σκοπός του οδηγού είναι απλός. Σας δείχνει βήμα βήμα πως να κατακτήσετε τις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης για τη σελίδα ή το blog σας όχι μόνο σήμερα αλλά και για πάντα.
Κατά τη διάρκεια περιήγησης σε μια web page θα συναντήσετε πολλές φορές ένα ή περισσότερα call to action, κάθε ένα από τα οποία μπορεί να έχει διαφορετικό στόχο (π.χ εγγραφή στο newsletter, αγορά κ.τ.λ.)
Το call to action μπορεί να έχει τη μορφή εικόνας ή κειμένου και είναι το μέσο ώθησης των επισκεπτών του web site σας προς τη δράση που εσείς θέλετε να κάνουν. Αν θέλετε οι επισκέπτες του web site σας να κάνουν εγγραφή, να κατεβάσουν κάποιο αρχείο ή φυσικά να ψωνίσουν από το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, πρέπει να τους το πείτε μέσα από ένα επιτυχημένο call to action.
Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές οδηγίες, συνδυάστε τις με τη γνώση που έχετε πάνω στο αντικείμενο σας και σχεδιάστε επιτυχημένα call to action για να καταγράψετε πολλά clicks και leads.
1. Τοποθέτηση στην κατάλληλη landing page
Ένα επιτυχημένο call to action οδηγεί σε landing page σχετική με το περιεχόμενο του. Για παράδειγμα, αν το call to action παροτρύνει τους μελλοντικούς σας πελάτες να αγοράσουν, καλό είναι με το που κάνουν click το αντίστοιχο προϊόν να προστίθεται στο καλάθι και όχι να πηγαίνουν σε άλλη σελίδα με φυσικές διευθύνσεις καταστημάτων.
2. Ενδιαφέρον σχεδιασμός
Για να κάνει κάποιος επισκέπτης click στο call to action πρέπει αρχικά να το δει. Δεν αρκεί όμως μόνο να γράψετε “Click Here” σε ένα φωτεινό κουμπί. Χρειάζεται να έχει χρώματα έντονα και ταιριαστά με το web site σας, καθώς και μέγεθος αρκετά μεγάλο για να το παρατηρήσει ο επισκέπτης.
3. Περιγραφή αξίας
Οι επισκέπτες του web site πρέπει να ξέρουν ακριβώς τι θα γίνει όταν κάνουν click στο call to action σας. Βοηθήστε τους να καταλάβουν ακριβώς τι θα προκύψει από το click τους π.χ. μια δωρεάν συνδρομή, ένα δωρεάν demo, εγγραφή στο newsletter σας κ.α.
4. Ώθηση σε δράση
Χρησιμοποιήστε ρήματα δράσης που θα τραβήξουν την προσοχή των επισκεπτών του web site σας. Ένα απλό «Εγγραφείτε» συνήθως δεν αρκεί. Προτιμήστε το «Εγγραφείτε Δωρεάν» ή «Εγγραφείτε Τώρα» και κρατήστε το call to action σας σχετικά μικρό.